Wist je dat Optiek Optimael gespecialiseerd is in MiYOSMART brillenglazen voor kinderen?

MiYOSMART: de behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, komt vandaag de dag steeds meer voor en begint al op jonge leeftijd. Bijziendheid zorgt voor wazig zicht in de verte. Vaak zie je dan dat je kind de ogen samen knijpt om scherp te zien in de verte. Dat het zich moeilijk kan concentreren op school of dat het belemmert wordt bij het spelen. Dat is uiteraard zeer vervelend, maar in de toekomst kan hoge myopie ook nog eens leiden tot andere oogklachten.

Met MiYOSMART glazen kan Optimael toenemende bijziendheid bij kinderen behandelen op een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke manier. Het grote voordeel van MiYOSMART Glazen is dat ze eruit zien als een gewoon brillenglas waardoor de bril eruit ziet als een normale bril. De geavanceerde MiYOSMART glazen zijn  veilig, comfortabel en blijkt effectief* om de toename van de bijziendheid te remmen.

Wat is Myopie?

Bijziendheid is geen ziekte, maar een refractiefout, een brekingsfout, in het optische systeem van het oog. Als we kijken in de verte dient het beeld, van het voorwerp waar we naar kijken, geprojecteerd te worden op het netvlies. Om precies te zijn wordt de afbeelding geprojecteerd op een speciaal plekje, de fovea. Een te lang oog, of een oog met een te sterk gekromd (te bol) lenssysteem, projecteert de afbeelding vóór het netvlies, dus voor de fovea zodat op het netvlies een onscherp beeld ontstaat.

De afwijking begint zich meestal vanaf 8 tot 12 jaar te ontwikkelen en in de tienerjaren wordt het geleidelijk meer naarmate het oog groeit en daarmee de ooglengte toeneemt. Het brandpunt binnen het oog zal dan zich verder voor het netvlies gaan bevinden. Wanneer de volwassenheid bereikt wordt, blijft de refractiefout meestal stabiel.

De indeling van oogafwijkingen - zoals bij- en verziend - en hun verklaring en correctie, werd uitgewerkt door de Nederlands oogarts Franciscus Cornelis Donders. De sterkte van de refractiefout wordt gemeten door een opticien, orthoptist, optometrist of oogarts. Ze wordt uitgedrukt in de dioptrie van de nodige lenzen. Hoe hoger de dioptriën bijziendheid, des te dichterbij het voorwerp gehouden zal moeten worden om scherp waargenomen te kunnen worden. (© bron Wikipedia)

21096_miyosmart_banner_1200x628_nl